Details
Tentdoekspanner
Een speciale spanner die de krachten van het doek op de spanbanden overbrengt.
Spanbanden
Sterke, verstelbare spanbanden die gebruikt worden om het tentdoek met de haringen te verbinden.
Kap voor middenstok (Safir en Zirkon)
Van band gemaakte kap waar de middenstok inpast en waar de gehele tent aan hangt. Ook de lijnen van het ventilatiesysteem zijn hieraan bevestigd.
Stormlijnbevestiging
De zeer sterke bevestiging van de stormlijnen kan een trekkracht opvangen van meer dan 100kg.
Stormlijnhouder (Safir en Zirkon)
Een opbergsysteem voor de stormlijnen als gebruik niet noodzakelijk is. Snel te gebruiken als dit wel nodig mocht zijn.
Luchtinlaat (Safir en Zirkon)
Grote luchtinlaten aan de onderzijde van de tent die door middel van ritsen af te sluiten zijn. De Safir heeft er in totaal 3 en de Zirkon heeft er 1 tegen over de deur.
Ventilatiesysteem (Safir en Zirkon)
De Safir en Zirkon hebben het unieke ventilatiesysteem. Dit systeem is vanuit de tent te bedienen met een 6-tal koorden die de ventilatiekap op vele manieren kan openen. Het bovenste gedeelte is voorzien van muskietengaas en is aan twee zijden te open. Het onderste gedeelte is aan vier zijden te openen. Gecombineerd met de luchtinlaten aan de onderzijde van de tent, is voor elke situatie een optimale ventilatie mogelijk.
Ventilatiesysteem (Safir en Zirkon)
Fiberglass stokjes houden de ventilatie opening in vorm en zorgen voor een goede afsluiting als de opening gesloten is.
Schoorsteendoorvoer

In de ventilatiekap van de Safir en Zirkon is een speciale opening aangebracht om een schoorsteen van een kachel door te steken. De schoorsteen moet voorzien zijn van een afstandhouder om te voorkomen dat het doek beschadigt. Bij de Safir en Zirkon steekt de schoorsteen tussen de flappen van de ventilatiekap door. Ook met binnentent is de schoorsteen te gebruiken.

Bevestiging van accessoires

De Safir en Zirkon hebben naast de mogelijkheden voor het bevestigen van binnentent en grondzeil, extra mogelijkheden om accessoires te bevestigen, zoals drooglijn of zakje voor een bril.

Slikranden (Safir en Zirkon)

De Safir en Zirkon zijn voorzien van slikranden van versterkt materiaal, superpolyamide pine green (130gr/m2), die zowel naar binnen als naar buiten gelegd kunnen worden. Dit materiaal is sterker dan het tentdoek zelf.

   
   
   
   
   
   
MOOSECAMP